Общините в Русенско получиха бюлетините за вота на 2 октомври

0
Машините за гласуване ще пристигнат в събота
Машините за гласуване ще пристигнат в събота Снимка: Областна администрация - Русе

Безпрецедентни мерки за сигурност белязаха разпределението на бюлетините по общините от Русенско за предстоящия в неделя вот

Само за два дни бе създадена отлична организация, благодарение на която доставените в понеделник 203 800 бюлетини в Областната управа бяха предоставени на общините от региона. Бюлетините и всички изборни книжа бяха транспортирани под полицейски ескорт с цел гарантиране сигурността на книжата и недопускане на фалшификации.

На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват вота на 100% във всички секции. Най-много бюлетини са предвидени за община Русе – 145 300, а най-малко за Ценово – 4500. На следващо място се нареждат Ветово, Бяла и Сливо поле съответно с по 12 500, 11 500 и 10 000. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 8 000, следвани от Иваново със 7000 и Борово с 5000, информираха от Областна администрация - Русе.

По последни данни секциите в региона са 332, като 326 от тях са постоянни, а шест са подвижните. Очаква се евентуално разкриване на още секции в социални институции от областта. Изборите тази неделя ще се проведат отново изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. За Русенско те са 290. В избирателните секции в страната и в чужбина, в които на предходните избори на 14-и ноември 2021 година са гласували над 349 души, ще има и втора машина за гласуване. В региона те са 20, като 19 от тях ще бъдат на територията на община Русе, а една в село Новград, община Ценово. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции също ще се гласува с хартиени бюлетини.

Бюлетините ще бъдат съхранявани съгласно всички нормативни изисквания. Те ще бъдат под денонощна полицейска охрана. Секционните избирателни комисии ще получат бюлетините и книжата в събота, ден преди вота. Тогава се очаква да пристигнат и машините за гласуване.

За служебният кабинет водещ приоритет остава провеждането на честни и прозрачни избори – гарант за стабилно управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари