Бюлетините потеглиха към изборните секции в Русенско

0
Жителите на две села ще гласуват в една изборна секция
Жителите на две села ще гласуват в една изборна секция Снимка: Областна администрация - Русе

Жителите на две села ще гласуват в една изборна секция

Ден преди провеждането на местните избори в област Русе организацията им върви по план. В този момент Секционните избирателни комисии /СИК/ приемат изборните книжа и бюлетините за утрешния вот по график, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Гласуването ще е само с хартиени бюлетини

Това бе решено снощи от Централната избирателна комисия.

Същевременно от полунощ са в сила забраните за денят за размисъл и важат до края на изборния ден утре.

Изборният ден започва в 07:00 часа

Припомняме, че началото на утрешния изборен ден е обявено за 7:00 ч., а краят за 20:00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21:00 ч.

Важно е да се отбележи, че утре минаваме към зимното астрономическо време, което означава, че утре сутрин ще трябва да върнем стрелките на часовниците с един час назад.

Жителите на две села ще гласуват в една изборна секция

Местните избори ще се проведат във всички 8 общини, като на тях ще се гласува както за кметове на общини, така и за кметове на кметства /общо 66/ и общински съветници. На практика избори ще се проведат във всички 83 населени места в региона, като единствено сборна секция ще има за жителите на Пепелина и Широково. Поради малкия брой население на двете села жителите на Пепелина ще гласуват в Широково. По последни данни избирателите в Пепелина са едва 7, а в Широков 23. Това не е нещо необичайно, а утвърдена практика, която няма да доведе до затруднения в изборния процес.

Избирателите в Русенска област за близо 190 000

Предварителните данни сочат, че гласоподавателите в областта са 189 178, а общият брой на секциите е 339. Очаквано най-много секции ще има в община Русе 217. В тях правото си на вот ще могат да упражнят 136 988 русенци. Най-малко са гласоподавателите в Ценово – 4160, като за тях са предвидени общо 11 секции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ¿???????????????????.¿
    Кметът къде ли ще гласува ¿ В Нисово, Иваново или в Русе? ¿? ¿? ¿? ¿?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари