Общината осигурява съдове за строителни отпадъци в Русе

2
Кметът Пенчо Милков призова контейнерите да се използват само по предназначение
Кметът Пенчо Милков призова контейнерите да се използват само по предназначение Снимка: Facebook

Кметът Пенчо Милков призова контейнерите да се използват само по предназначение

"Със затоплянето на времето на разположение на русенци отново са съдовете за строителни отпадъци, които се извозват с новозакупената техника на ОП "Паркстрой".

В тях можете да изхвърляте бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни и гипсови, изолационни материали и остатъци от събаряне, които не съдържат опасни вещества.

Вижте къде са разположени на картата.

Разделното събиране на отпадъците от строителството е изключително важно и полезно. Така се намаляват количествата депонирани отпадъци и отчисленията, които плащаме на държавата за тях.

Моля, не слагайте в тези контейнери отпадъци от бита, мебели, дрехи или растителност. Това ще направи строителния отпадък негоден за разделяне и за последващо използване.

Със сметоизвозващата фирма подготвяме график и за по-интензивно извозване на едрогабаритни отпадъци в отделните квартали за периода на пролетните почиствания. В следващите дни ще споделим информация и за него."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Следващите, моля ...
    Това сме го слушали още лани за Община Русе, която щяла да закупи 15 лифтдъмперни контейнера за строителни отпадъци, дето щяха да бъдат в районите “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен - на практика: 1 гол курец!.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари