Общинарите приеха новите устройствени планове за Лесопарка и западен парк "Приста"

0
От местната администрация припомнят, че Община Русе е собственик на 20 поземлени имоти въз основа на договор за замяна в горски територии
От местната администрация припомнят, че Община Русе е собственик на 20 поземлени имоти въз основа на договор за замяна в горски територии

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие разрешение за изработване на Подробни устройствени планове на западен парк "Приста" и на лесопарк "Липник".

От местната администрация припомнят, че Община Русе е собственик на 20 поземлени имоти въз основа на договор за замяна в горски територии – частна държавна собственост от 5 октомври т.г., вписан в Служба по вписванията Русе, с обща площ 804.454 дка, информира Топ новини.

С оглед създаване на предпоставки за по-пълноценното развитие, ползване и управление на тази територия е необходимо да се създаде подробен устройствен план западен паркПриста“.

За целта е изготвено необходимото задание за проектиране на ПУП. Целта на проекта е създаване на устройствена основа, определяща основните функции на западен паркПриста“ и внасяне на конкретика в бъдещия общ градоустройствен план на Русе.

Предмет на проучванията и предвижданията са цялостната организация на територията на парка, алейната мрежа, зелената система, парко-образуващите елементи, съоръжения и инфраструктурното осигуряване.

С проекта е необходимо да се определи устойчиво решение на насоките за развитие на парка, съобразено с местоположението му и с екологичната му значимост, съобщават още от администрацията на Стоилов по този повод.

Сходна е и ситуацията с лесопарка "Липник". Община Русе е собственик на 24 поземлени имота в землището на с. Николово, Община Русе, въз основа на договор за замяна на горски територии – частна държавна собственост от 5 октомври, вписан в Служба по вписванията Русе с обща площ 1419.127 дка.

С оглед създаване на предпоставки за по-пълноценното развитие, ползване и управление на тази територия е необходимо да се създаде подробен устройствен план на лесопаркЛипник“.

За целта е изготвено необходимото задание за проектиране на ПУП. Целта на проекта е благоустрояването на парка и решение за функционирането и поддръжката му, включващо цялостното му осъвременяване и реконструкция и превръщането му в атрактивна зона за отдих, спорт и забавление.

Предмет на проучванията и предвижданията са цялостната организация на територията на парка, алейната мрежа, зелената система, парко-образуващите елементи, съоръжения, инфраструктурното осигуряване и т.н., отчитат още от местната администрация в Русе.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари