Община Ценово дарява 1000 лева на пострадалите в Хитрино

0

По необичаен начин започна последното за годината заседание на Общинския съвет в Ценово.

Коледарска група от ОУ „Христо Ботев“ поздрави местните парламентаристи с настъпващите Коледни и новогодишни празници. Наричанията бяха за много здраве и благополучие във всеки български дом, за повече добрина между хората, за просперитет и по-добър живот за жителите на община Ценово. За отправения благослов коледарчетата получиха подаръци от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева.

Общинските съветници единодушно подкрепиха и гласуваха решение от местния бюджет да се отпуснат безвъзмездно 1000 лева за пострадалите след трагедията в Хитрино. „Инициативата за дарителския жест е на ръководството на общинската администрация. В такъв тежък момент трябва да бъдем съпричастни с проблемите на хората и не можем да бъдем безучастни“, сподели кметът на общината д-р Петър Петров.

На последното за годината заседание на местния парламент бе гласувано решение през следващата година да не се променят стойностите на таксите за битови отпадъци. Така нивата на налога ще бъдат равностойни  на тези от отминаващата 2016 година.

Местните парламентаристи приеха и отчета за дейността на Общинския съвет и неговите комисии през второто полугодие на годината. През този период са проведени 11 заседания, от които седем са редовни и четири – извънредни. На сесиите местните законотворци са приели 64 решения.

Изключително богата ще бъде културната програма на деветте читалища на територията на общината през следващата година. Любителското творчество обхваща самодейци в 35 постоянни художествени колектива, които имат многобройни изяви на национално, областно и регионално ниво. Във всички читалища, които са се превърнали в своеобразни храмове на духовността, функционират библиотеки с богат книжен фонд, развива се краезнанието.

В края на заседанието Галина Георгиева сподели, че общинските съветници са действали като сплотен екип, който е преследвал единствената цел за по-доброто бъдеще и интензивно развитие на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари