Община Русе ще ремонтира две училищни общежития

4
Община Русе спечели два проекта за ремонт на общежитията на Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общежитие за средношколци
Община Русе спечели два проекта за ремонт на общежитията на Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общежитие за средношколци Снимка: Център за подкрепа за личностно развитие

Община Русе спечели два проекта за ремонт на общежитията на Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общежитие за средношколци

Одобреното финансиране ще се осъществи по Плана за възстановяване и устойчивост, като общата стойност на двете дейности е почти 8,5 млн. лв, уточниха от администрацията.

С изпълнението на двата проекта ще се обособи съвременна и качествена жилищна и образователна среда. Предвижда се извършване на основен ремонт на двете сгради, в това число и прилагане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна архитектурна среда. Интервенциите предвиждат топлинно изолиране на външни стени, подмяна на съществуваща амортизирана дограма, топлинно изолиране на покрив и под, мерки по отопление и осветление, както и закупуване на ново оборудване и обзавеждане.

След внедряване на мерките за енергийна ефективност се очаква сградите да подобрят своя енергиен клас, което от своя страна ще характеризира обекта като енергийно ефективен, устойчив и екологосъобразен. Предвиденият комплекс от мерки и интервенции ще допринесе за промяна на цялостния облик на двете общежития и на прилежащите им места. Това ще гарантира безопасни и здравословни условия за образование, развитие на материалната и културната среда и околното пространство. С реализиране на проектното предложение ще се съдейства за включване и приобщаване в образователния процес и съвременните тенденции в сферата на образованието. Проектите ще подпомогнат превръщането на образователната институция в модерна и благоприятна среда, съдействаща за мотивация за учене и усъвършенстване на знанията и уменията на учениците в регионален и национален план.

Проектите се финансират по Националния план за възстановяване и устойчивост, BG-RRP-1.011 - „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари