Община Русе ще отбележи Европейската седмица на мобилността

1
Поредица от събития очакват русенци
Поредица от събития очакват русенци Снимка: Dunavmost, архив

За осма година Община Русе ще се включи в отбелязването на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември

Първото събитие, с което децата от Русе ще могат да станат част от общоевропейската кампания, е конкурсът за рисунка на тема „Как да се движим безопасно“ или „Спри! Деца на пътя“.

Община Русе организира и конкурс за най-добър макет на тема „Екологичен транспорт“, който да бъде изработен от естествени материали (дърво, листа, камъни, мъх и др.)

Третата надпревара е състезанието за най-много изминати крачки  „Движи се пеша!“. В него липсват възрастови ограничения и ще могат да отбележат рекорда си от 00:00ч. на 16.09.2021 г. до 23:59 ч. на 22.09.2021 г.

Участниците в събитията ще бъдат наградени със специална грамота и ще имат възможността да спечелят над 20 интересни награди.

Седмицата на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност. Тя насърчава промените в поведението в полза на активната мобилност, обществения транспорт и други чисти, интелигентни транспортни решения.

Тази година темата на кампанията е „Безопасност и здраве с устойчива мобилност“. Тя взима предвид трудностите, изпитани от Европа и света по време на пандемията от COVID -19, и отразява възможностите за промяна в резултат на тази безпрецедентна здравна криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Политик към избиратели, в едно планинско село:
- Какви проблеми имате?
- Ми... 2 основни:
- Първо имаме болница, но нямаме доктор...
- Момент...
Политикът, вдига мобилен телефон, говори две минути...
- Готово, проблемът е решен, а вторият проблем?
- Нямаме покритие за мобилните телефони!

Харесай Дунавмост във Фейсбук