Община Русе ще изгради специален вход за социалните асистенти в блок "Скопие"

0
"Изолирането на самостоятелен вход е наложително, за да няма напрежение в блока. Общината се ангажира с проектирането и изграждането му”, заяви заместник-кметът Енчо Енчев
"Изолирането на самостоятелен вход е наложително, за да няма напрежение в блока. Общината се ангажира с проектирането и изграждането му”, заяви заместник-кметът Енчо Енчев Снимка: Община Русе

През специално изграден страничен вход ще влизат социалните асистенти в изнесения офис на Община Русе в блок „Скопие“

Това договориха на среща заместник-кметът Енчо Енчев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова, стопанисващите блока представители на „Професионален Домоуправител Русе“ и представители на етажната собственост, съобщиха от общината. На срещата присъства и новият началник на отдел "Социални дейности" Симона Христова.

Изолирането на самостоятелен вход е наложително, за да няма напрежение в блока. Общината се ангажира с проектирането и изграждането му”, подчерта заместник-кметът.

Представителите на „Професионален Домоуправител Русе“ предадоха подписка с желанието на 53 собственици на апартаменти в жилищната сграда за създаването на страничен вход.

“Желанието на Община Русе е да бъде по-близо до работата на нуждаещите се от асистенти в кв. „Възраждане“, каза Катя Петрова. Помещението се преоборудва, за да може хората, работещи в района, да могат да имат по-бърза връзка с отдел „Социални дейности“ и да не оставят дълго без закрила болните, които обгрижват.

Първоначално в бл. „Скопие“ ще работят двама служители, които ще посрещат над 100 асистенти от квартала.

Договорено беше също да бъде премахната рампата, която е с остри и опасни ръбове. Тя ще бъде преработена и преместена от страната на новия вход.

След посещение на място бяха конкретизирани сроковете и детайлите за извършване на проектирането и ремонтните дейности по самостоятелния вход към новото помещение.

Изнесеният офис ще отвори врати след 10 март.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След дълъг размисъл как да кръсти новата си кръчма, бай Гроздан лепна табела "Напоителни системи!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук