Община Русе разсрочва задълженията на ФК "Дунав"

2
Дължимата сума на отбора към Община Русе е в размер на 38 250 лв.
Дължимата сума на отбора към Община Русе е в размер на 38 250 лв.

Общинските съветници единодушно приеха предложението задълженията на футболния клуб на Русе „Дунав“ да бъдат разсрочени.

Дължимата сума на отбора към Община Русе е в размер на 38 250 лв.

На 13-ото заседание на Общинския съвет Андрей Кючюков – журналист от БНТ, представи настоящето състояние на тима и защити предложението от името на „Дунав“. Така отборът бе спасен от обединение на треньори и фенове буквално в последния момент.

Към момента тренират 12 юношески отбора с общо над 300 деца. В мъжкия отбор играят само момчета от Русе на възраст до 18-годишна възраст, като според новото ръководство всички те са изключително мотивирани да играят за своя град и русенската публика.

С това се поставят основите на едно управление, непознато за България и българския футбол като цяло.

Новото ръководство, в лицето на Деян Йорданов и Мартин Цирков имат стремеж да превърнат „Дунав“ в кауза на целия град и спортна емблема на Русе, защото клубът сам по себе си е точно такава.

Не беше далеч времето, когато този отбор събираше по над 10 000 души на мачовете си на Градския стадион. Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита“ – това добави Андрей Кючюков в своето изказване на Общинската сесия.

Клубът прилага и модерни методи като онлайн продажба на билети и заснемане на двубои с дрон.

Припомняме, че на 28 октомври предстои среща с представители на бизнеса и предприемачеството, целта на която е да се наберат възможно най-много спонсори, които ще подкрепят отбора през следващите сезони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари