Община Русе раздава безвъзмездно компостери

5
Домашното компостиране се приема за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци
Домашното компостиране се приема за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци

320 броя компостери вече са налични в базата на ОП „Паркстрой“

След заседанието на Общински съвет Русе тази седмица те ще бъдат предоставени на желаещи да компостират в домовете си. Съоръженията ще бъдат раздавани на живущите в малките населени места, тъй като се генерират най-големи количества зелени маси, съобщиха от Община Русе.

Домашното компостиране се приема за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци.

Чрез тази инициатива Община Русе ще даде своя принос за намаляване на генерираните отпадъци и превръщането им в ресурс. Домакинствата ще имат възможност сами да произвеждат тор в домовете си, но освен това ще се намалят разходите за депониране на зелени маси. Тъй като те няма да бъдат изхвърлени на Регионалното депо за битови отпадъци, това ще намали отчисленията към Регионалната инспекция по околна среда и води.

Община Русе се надява чрез този пример да прикани гражданите да проявяват инициативност и напомня, че с домашното компостиране вие подпомагате не само себе си, но и околната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук