Община Русе прекратява услугите "Домашен помощник" и "Личен асистент"

0
Към настоящия момент не се приемат нови заявления за социални услуги
Към настоящия момент не се приемат нови заявления за социални услуги

В периода от 01.05.2014 г. до 31.10.2015 г. Община Русе финансира социалните услуги „Домашен помощник“ и „Социален асистент“ в „Звено за услуги в домашна среда“ към Домашен социален патронаж – Русе.

За осигуряване на специализирани грижи на хора с увреждания и самотноживеещи лица бяха назначени 17 домашни помощници и 3 социални асистенти. За периода социални услуги са ползвали 84 потребители.

Разкритото „Звено за услуги в домашна среда“ предостави социални услуги в период на устойчивост на реализиране на проект „Помощ в дома“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз, който постави основите на „Звено за услуги в домашна среда“.

От 01.11.2015 г. „Звено за услуги в домашна среда“ временно е преустановило дейността си, тъй като Община Русе е разработила проектно предложение за безвъзмездна финансова помощ по Процедура № BG05M9OP0001-2.002 “НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за предоставяне на социалните услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“.

Реализирането на проекта ще даде възможност да бъде продължена дейността на „Звено за услуги в домашна среда“ към Домашен социален патронаж – Русе за подкрепа на хората с ограничени възможности за самообслужване.

 В тази връзка информираме, че към настоящия момент не се приемат нови заявления за социални услуги.

Приемът на документи ще стартира след подписването на договор с Министерството на труда и социалната политика по Процедура № BG05M9OP0001-2.002 “НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Всички желаещи да ползват социалните услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“ по новата схема ще бъдат информирани чрез публикация на интернет страницата на Община Русе и в медиите.

Алтернативни на социалните услуги в „Звено за услуги в домашна среда“ са услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж – Русе, които включват доставяне на храна в дома и почистване на жилището.

При желание за ползване на този вид услуги, можете да получите допълнителна информация на тел. 082/845973 или на адрес: гр. Русе, ул. „Алеи Възраждане“ № 86, където да подадете необходимите документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари