Община Русе получава 50 милиона лева за инфраструктурни проекти

0
Депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев представи държавното финансиране за 2024 г. за Русе и областта
Депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев представи държавното финансиране за 2024 г. за Русе и областта Снимка: Dunavmost

Депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев представи държавното финансиране за 2024 г. за Русе и областта

Държавният бюджет за 2024 година беше успешно приет. Моето участие като народен представител се фокусира върху няколко ключови теми, от които споделям най-значимите акценти, пише депутатът от ПП-ДБ от Русе Иван Белчев:

1. Общински Проекти: Осигурени са 50 млн. лева за Община Русе за развитието на инфраструктурни проекти, както и ремонт и подобрения на общинските сгради. Това включва голямата изложбена зала и спортните комплекси „Ялта“ и „Локомотив“ в Русе, в сътрудничество с депутата Мартин Димитров и общинските съветници от ПП-ДБ.

2. Подкрепа за Сценичните Изкуства: За да стимулираме културното развитие, отпускаме допълнителни 30 млн. лева за издръжка и режийни разходи на държавните културни институции.

3. Международно Културно Присъствие: Възложени са 5 млн. лева за подкрепа на българските културни институти в чужбина и за разширяване на нашата международна дейност, в партньорство с депутата Елисавета Белобрадова.

4. Здравеопазване: Предвидени са 2.5 млн. лева за ларвицидно третиране на комари през пролетта, в сътрудничество с депутатите Свилен Трифонов, Любен Иванов и Стоян Георгиев.

5. Финансиране на Държавна Агенция „Архиви“: Допълнителни 2 млн. лева са отпуснати за заплати в Държавна агенция „Архиви“, съвместно с депутатите Елисавета Белобрадова и Манол Пейков.

6. Локални Проблеми: За укрепване на брега на река Дунав край Мартен са предвидени 600 хиляди лева.

Разширявайки информацията относно приетия държавен бюджет за 2024 година, е важно да подчертаем значителните инвестиции, които ще бъдат направени в Русе и русенска област:

1. Автомагистрала Русе - Велико Търново: За изграждането на тази важна транспортна връзка за 2024 г. са предвидени 300 млн. лева, което ще спомогне за подобряването на свързаността в региона и ще намали катастрофите.

2. Общински Инфраструктурни Проекти: Осигурени са 71 млн. лева за развитието на общински инфраструктурни проекти в общините Бяла, Ветово, Сливо поле, Иваново, Две могили, Борово и Ценово, което подчертава ангажимента към местните общности.

3. Железопътна Линия Русе-Варна: За подобряване на железопътната инфраструктура и увеличаване на скоростта на влаковете до 160 км/ч са заделени 41 млн. лева.

4. Русенски Университет "Ангел Кънчев": Университетът ще получи 30,5 млн. лева, което ще спомогне за подобряване на образователната инфраструктура и условията за обучение.

5. Ремонт на Дунав Мост: За ремонт и поддържане са отпуснати 4,5 млн. лева.

6. Ремонт на Мост на Бул. България (4 км): С 2,3 млн. лева ще бъде ремонтиран мостът на бул. България, като това ще подобри безопасността и достъпността.

7. Модернизация на Път Русе-Шумен и Ремонт на Дъговия Мост: За тези цели са предвидени съответно 628 хил. лева и 137 хил. лева, което ще допринесе за по-добра пътна мрежа в региона.

Отделно от тези инвестиции, бюджетът на Община Русе за 2024 година ще е 148.5 млн. лева, докато за останалите общини в Русенска област са заделени 59 млн. лева. Тези средства ще допринесат за развитието и устойчивостта на региона, осигурявайки по-добро качество на живот за гражданите.

Бюджет 2024 г. ще помогне за развитието на важните теми за Русе и региона, което е моя основна кауза като политик. Ще продължавам да работя за контрол над изпълнението на дейностите от министерствата и общините в русенска област, както и с фокус за търсене на решения на други проблеми в нашия регион. Основна моя цел е чист въздух и околна среда за Русе - без обгазявания от предприятия-замърсители, без нови вредни производства както в региона, така и в Румъния.

Използвам възможността да поздравя русенци за коледните и новогодишните празници. Пожелаваме ви весела Коледа, изпълнена с радост, здраве и много щастие! Нека новата година донесе успех и благополучие във всички аспекти на вашия живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Alèx
    В нормална държава кой прави ремонт на пътища та през зимата, че не се сещам? Или само в КОЧИ НАТА от ГЕРБ= ДС?
  • 4
    9
    Радослав Бубянов
    Община Русе получи 50 млн,тегли кредит 16 млн.,похвали се с невиждан цйджет 250 млн.,вдигна двойно данъците и кой ще контролира Пенчо Милков как се изразходват?
  • 8
    8
    Граждани
    Как нищо скъпи съграждани! Ще бъдат откраднати по вечето и ще бъдат замъглени погледите с два пръста асфалт, на който след една година ще излязат дупките!!! Честито на тези, които ще се облажат от милионите!
  • 7
    7
    загрижен участник в движение...
    Дано сега са заложили цялостно асфалтиране на пътя Русе - Шумен, че вече 4 години само кръпки и вече не остана плътна асфалтна лента, все едно сме с влак, така препускаме с коли. То тези ремонти досега, трябва със закон да ги забранят, толкова отбий номер е, че чак няма накъде. Като няма пари, по хубаво да полагат асфалт плътно, колкото има толкова. Сега всички ремонтирани участъци след зимата стават проблемни на местата където граничат със старите участъци... Отделно че си плачем за магистрала до Варна, а не за скоростен път, ама като не пътуват управляващите натам, не следят за какъв поток от коли и камиони става дума, особено през лятото. Дайте сега да се оправи с каквото разполагаме, но да се направи като хората качествено. Давам за пример както при ремонта Русе Бяла - топ изпълнение - скорост на ремонт и качество на изпълнение, наистина на ниво. Не е мръднал пътя, хич да не е минават превозни средства. Дано някой ми прочете дългия коментар :)
  • 14
    6
    Димо
    Ще ви видим каква ще я свършите. Като си знаем хората, най вероятно нищо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари