Община Русе покани министър Иван Шишков да види ремонта на водоснабдителната мрежа

6
Поканата идва след като стана ясно, че Русе няма да получи нито лев от министерството
Поканата идва след като стана ясно, че Русе няма да получи нито лев от министерството Снимка: Русе Медиа

Поканата идва след като стана ясно, че Русе няма да получи нито лев от министерството

От община Русе поканиха служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков да види на място нуждата от финансиране на уличната мрежа след ремонта на водоснабдителната мрежа в града.

Поканата идва ден след като стана ясно, че Русе няма да получи нито лев от министерството, съобщиха от БНР.

От администрацията на Община Русе са подали в срок всички нужни документи, за да бъде финансирано асфалтирането на улиците след ремонтите на ВиК и кметската управа била неприятно изненадана като не намерила името на града в списъка с одобрените общини. Това обясни заместник-кметът по строителството Магдалина Илиева.

"Не мога да коментирам изказванията на господин министъра. Възможен вариант и наше обяснение е, че е бил подведен или не е достигнала част от информацията до него, която ние сме подавали", каза Илиева.

Според ней община Русе се нуждае от над 22 милиона лева за ремонти, а в сегашното състояние тя няма да получи нито лев.

Заради това от администрацията поканиха министър Шишков лично да дойде в града и да се убеди в нуждата от финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    10
    Дааа
    Русе да прибира оборота от Дунав мост за 1 месец и не асфалт и паркинг ша има ами ще санират и всичките блокове дето приличат на след бомбардировка
  • 11
    9
    Архитекта
    Според мен Русе няма лоби в София по високите етажи на властта. Оттам идва и неглижирането на Русе като важен, областен град. Даже има и омраза към Русе от страна на властта в София, неизвестно защо. Над 30 години всички инвестиции се набиват във Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и къде ли не, само не и в Русе. Защо е тази явна омраза към Русе ? На Русе не му трябват вредни, мръсни, химически производства, с каквито го натъпкаха , но за това трябва силно лоби във София , където се вземат решенията за паричните потоци.
  • 17
    8
    Така е
    когато е вменена на деловодителите да насочват входящата кореспонденция и да поставят сроково?!? за което нито имат нито са длъжни да имат необходимата компетентност. Цялата кореспонденция трябва да върви през кмета или секретаря на Общината, които обаче не желаят да се занимават с това. Със сигурност е имало някакви указания които са запратени на майната си, както се случва в мандата на този кмет. Толкова несъстоятелна общинска управа не сме имали до сега. И сега да не пищят кой ми сра в гащите , барем с кметовете на по-малките съседни общини да се допитат, че е срамота такава въпиюща административна безотговорност. Всички ние, гражданите на града следва да заведем колективен иск срещу кмета, който ръководи по закон Общината за пълното му бездействие и безхаберие
  • 28
    7
    Писна ми
    232 от 265 общини са с подадени документи и одобрени проекти за финансиране.Община Русе е ЕДИНСТВЕНА от "големите" общини, която няма да получи нито лев, въпреки, че целият град е разкопан и прилича на Мариупол. КАК САМО НАШИТЕ УМНИЦИ НЕ МОЖАХА ДА ОСИГУРЯТ ФИНАНСИРАНЕ? ПЕНЧО, КАКВО СИ СЕ СКРИЛ? ИНАЧЕ СЕЛФИТА ПО ЦЯЛ ДЕН, А ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА СЕ КРИЕ КАТО МИШОК! МАРШ ОТ ОБЩИНАТА!
  • 21
    6
    Гошо куче лошо
    Кво излиза, държавата взема 100% от парите от моста и не дава като са ни необходими пари. Ок, парите от моста остават при нас и тогава могат и да не дават.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари