Община Русе отказа 10 паркоместа на бившата Първа поликлиника

0
За струпване на множество автомобили пред ДКЦ 1 – бившата Първа поликлиника, сигнализираха русенци
За струпване на множество автомобили пред ДКЦ 1 – бившата Първа поликлиника, сигнализираха русенци Видео: БНТ Русе

За струпване на множество автомобили пред ДКЦ 1 – бившата Първа поликлиника, сигнализираха русенци. Хората са принудени да вървят по платното, а пред входа е невъзможно да спре кола, за да слезе от нея болен човек. В същото време са крайно недостатъчни и местата, определени за таксита.

Стоян Стоянов е таксиметров шофьор от години и разказва, че е виждал как баща тича с детето си на ръце, защото няма къде да спре по-близо до входа на поликлиниката. Според него основният проблем е, че няма достатъчно паркоместа пред лечебното заведение.

Проблемът с паркирането в района не е от вчера. За кратко той беше отшумял след откриването на търговския комплекс отсреща с подземния му паркинг. МОЛ-ът обаче затвори врати, а с него и паркингът.

Проблемният участък е собственост на многопрофилната болница, затова Стоянов е изпратил жалба до управителя на ДКЦ-1 д-р Цветан Райчинов. За БНТ 2 той коментира, че жалбата е основателна, но не е възможно да се монтират ограничителни колчета – нямало да има къде да спират служебните им автомобили, както и такситата, които карат болните. Искали са от кметската управа 10 места в общинския паркинг, но не са им били предоставени.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари