Община Русе нямала време за ремонт на пропадането срещу хотел „Космополитън“

6

Магдалина Илиева: Пострадалите имат право да предявят иск в съда

ОП „Комунални дейности“ имали запълнен график и не могат да ремонтират пропадането по улица „Добри Немиров“, срещу хотел „Космополитън“. Това съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева в отговор на питане на общинския съветник Деян Недков.

Проблемът с пропадането на улицата датира от близо 4 години, но размерът му се увеличава значително след силния порой през юни 2022 година. Пропадането вече обхваща пътното платно, тротоара, тревната площ и дори площадката за игра. Това създава трудности за хора от всяка възрастова група, включително възрастни, майки с колички и деца.

Подаването на сигнал за проблема бе извършено на 6 декември 2022 година и регистрирано от Община Русе. Според общинския съветник Деян Недков, презентирана в репортаж на БНТ на 14 декември 2022 година, кметът на града бе изразил желание мястото да бъде ремонтирано веднага, но това все още не е било изпълнено.

По отношение на отговорността в случай на пострадали хора в резултат на увредената инфраструктура, Магдалина Илиева посочи, че пострадалите имат право да предявят иск в съда. След очаквания завършек на водния цикъл по улица "Добри Немиров", ще бъде възложен ремонт на пропадналия участък.

Въпреки че местните органи са наясно с проблема и имат намерение да извършат необходимите ремонтни дейности, забавянето в процеса предизвиква рискове за местните жители и посетители на района. Местната власт следва да ускори усилията си и да гарантира, че се предприемат необходимите мерки за ремонт и възстановяване на засегнатата инфраструктура, за да се осигури безопасността и комфорта на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Ьььььь
    ПОМИЯРЪТ ДАКОВ ДА РЕМОНТИРА И АСФАЛТИРА
  • 7
    10
    Събка Колева
    Адмирациии!Страдайте хора и съдете общината! Плащаш ли данъци народе?
  • 12
    9
    daskal
    Е ми... красиво е! Вижте снимките. Луксозен хотел с тъмни стъкла, отпред скъп букурещки джип, а до него - погром! Цялото ни дередже в една снимка - напарфюмиран посран задник!
  • 11
    8
    Даков
    Надявам се скоро и преместваемия План Б да хлътне в дупката Xaxaxaxaxa
  • 16
    7
    Хараламбиев
    Наков даде на Даков едни пари - ами да асфалтира
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари