Община Русе настоява АПИ да възстанови разрушените тротоари в Басарбово и Червена вода

2

Повече от 6 месеца Община Русе очаква Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление – Русе да възстановят щетите по тротоарите в Басарбово и Червена вода, нанесени при ремонта на пътя Русе-Кубрат

Проверка на общинските служители от отдел „Инфраструктура и инвеститорски контрол“ установява, че при полагане на новата пътна настилка в Басарбово нивото ѝ не е съобразено с това на тротоарите и те остават с 15 до 25 см по-ниско от новите бордюри.

След срещи в централата на АПИ, инициирани от Община Русе, от агенцията изразяват готовност за покриването на 70% от разходите за причинените щети, а с писмо от 16 декември 2020 година Община Русе приема предложението. Към днешна дата липсват отговори на двете писма от местната администрация, изискващи създаването на проект на Споразумение, заедно с изготвена от агенцията подробна сметка за разходите като основание за договаряне, както и посочени крайни срокове за изпълнение на строителните дейности.

Сходен е проблемът и в село Червена вода, където ремонтът отново е по проект на АПИ. Община Русе организира среща с проектанта и фирмата за строителен надзор на обекта.  На нея бе припомнено задължението на пътната агенция да възстанови на 100% разрушените участъци от тротоарите, като се установи, че това е включено и в договора между АПИ и фирмата изпълнител. От там също заявяват, че ще изпълнят задълженията си, като възстановят тротоарите до нивото на новоположените бордюри, за което Община Русе ще продължава да следи стриктно, заявяват от общината. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари