​Община Русе набира проектни предложения по Програма „Култура“ 2024

0
Желаещите ще могат да кандидатстват в две основни направления
Желаещите ще могат да кандидатстват в две основни направления Снимка: Dunavmost

Желаещите ще могат да кандидатстват в две основни направления

Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в областта на изкуствата и културата.

Желаещите ще могат да кандидатстват в две основни направления - международни фестивали в областта на изкуствата /максимален размер на финансиране - 12 000 лв./ и творчески проекти в областта на изкуствата и културата /максимален размер на финансиране - 5 000 лв./. През настоящата 2024 г. собственият принос на кандидатстващите организации по Програма „Култура“ ще продължи да бъде 20%.

За втора поредна година правилникът на програмата дава възможност на желаещите да кандидатстват с проекти до 2 000 лв. да бъдат освободени от собствено съфинансиране.

Кандидатите, които получават средна оценка под 50% от максимално допустимия брой точки, отпадат от класирането.

Крайният срок за участие в конкурсната процедура е 29 март 2024 г., като документите следва да се депозират в Деловодството на Община Русе. Срокът за отчитане на дейностите по Програма „Култура“ е 1 декември на текущата година.

Съгласно правилника на Програма „Култура“ е възможно документи за кандидатстване да се изпращат и по електронен път на е-мейл: [email protected], като задължителното изискване в случая е наличието на електронен подпис.

Необходимите документи за кандидатстване и правилникът на Програма „Култура“ са публикувани на сайта на Община Русе в раздел „Култура“.

Информационен ден, разясняващ условията за кандидатстване, ще се проведе на 7 март /четвъртък/ от 11 ч. в зала „Култура“ на Община Русе /ул. „Цариброд“ 3/.

Програма „Култура“ подкрепя развитието на културния процес на територията на община Русе, като насърчава културното многообразие, стимулира въвеждането на иновативни практики, създава условия за мобилност на артисти и творчески формации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Култура 2024
    Като се има в предвид последните няколко управления и сегашното на община Русе и като очеизваждащо се запознаваме всеки ден и през ден със състоянието на Русе и културата на неговите граждани,най вече придошлите за последните 15 години,предлагам: Програмата да се именува,"Без култура 2024"- най приляга.Може и да бъде"Дели,дели,орман,орман"-2024
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари