Община Русе набира проектни предложения по Програма „Култура“ 2021

0
От общината апелират към всички кандидати да съобразят проектните си предложения с епидемичната обстановка и вероятността за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки
От общината апелират към всички кандидати да съобразят проектните си предложения с епидемичната обстановка и вероятността за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки Снимка: Dunavmost, архив

Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в областта на изкуствата и културата в две основни направления:

  • Международни фестивали в областта на изкуствата (макс. размер на финансиране 12 000 лв.)
  • Творчески проекти в областта на изкуствата и културата (макс. размер на финансиране 4 000 лв.)

Крайният срок за участие в конкурсната програма е 15 април, като документите следва да се депозират в Деловодството на Община Русе. Съгласно новия правилник на Програма „Култура“, приет от ОбС – Русе с Решение № 359 от Протокол № 16/14.12.2020 г., за първи път ще бъде възможно документи за кандидатстване да се изпращат по електронен път на е-мейл: [email protected], като задължителното изискване в случая е наличието на електронен подпис.

Необходимите документи за кандидатстване и новият правилник на Програма „Култура“ са публикувани на сайта на Община Русе в раздел „Култура“ на следния линк: https://obshtinaruse.bg/programa-kultura.

Информационен ден, разясняващ условията за кандидатстване, ще се проведе във вторник, 23 март, от 11 ч., в зала „Култура“ (ул. „Цариброд“ 3).

Напомняме, че поради специфичната обстановка съществува висок риск от въвеждането на ограничения, които могат да се отразят при извършване на проектните дейности, свързани с провеждане на събития и работа с публики. От общината апелират към всички кандидати да съобразят проектните си предложения с епидемичната обстановка и вероятността за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, и да имат готовност да изпълнят планираните проектни дейности в дигитална среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари