Община Русе кани домоуправители на среща за изготвяне на технически паспорти на сградите

2
След изтичане на срока през 2022 г. кметовете на общини ще възложат съставянето на технически паспорти на обектите, които нямат такива. За извършените разходи общинската администрация се снабдява с изпълнителен лист за събиране на вземането по съдебен ред
След изтичане на срока през 2022 г. кметовете на общини ще възложат съставянето на технически паспорти на обектите, които нямат такива. За извършените разходи общинската администрация се снабдява с изпълнителен лист за събиране на вземането по съдебен ред Снимка: Dunavmost, архив

До края на 2022 година всички сгради в страната трябва да се сдобият с документите

Всички сгради в България трябва да имат технически паспорт до края на следващата година. За съставяне на такъв документ на съществуващ строеж се извършва обследване за установяване на техническите му характеристики, като механично съпротивление и устойчивост, безопасност в случай на пожар, хигиена, влияние върху здраве, околна среда и др.

Изготвянето на технически паспорти е за сметка на собствениците на сградите и е техен ангажимент.

Обследването на строежите се извършва от консултант с удостоверение за извършване на строителен надзор или от проектанти с пълна проектантска правоспособност.

Кметовете на общини са задължени да организират разяснителна кампания в населените места на територията на съответните общини за изработване на технически паспорти на строежите.

В тази връзка ръководството на Община Русе организира среща с всички желаещи домоуправители и правоспособни лица за изготвянето на документацията. Тя ще се проведе на 10 март, като часът за провеждането ѝ ще бъде уточнен допълнително.

След изтичане на срока през 2022 г. кметовете на общини ще възложат съставянето на технически паспорти на обектите, които нямат такива. За извършените разходи общинската администрация се снабдява с изпълнителен лист за събиране на вземането по съдебен ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук