Община Русе инспектира първите асфалтирани от ВиК улици в кварталите "Средна кула" и "Долапите"

8

В хода на проверката бяха констатирани редица несъответствия и бяха даде предписания към дружеството

Комисия, сформирана от служители на дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ (ИСИК) към Община Русе, извърши инспекция на 13 асфалтирани улици в русенските квартали „Средна кула“ и „Долапите“.

В хода на проверката бяха констатирани редица несъответствия съгласно изискванията за възстановяване, разписани в Наредба №27, за които комисията издаде предписания за отстраняване на нередности. Tе са свързани с: липсата на битумна емулсия за окантване или т.нар. засмоляване между старата и новата настилка в някои участъци; малки части от уличната мрежа, които трябва да бъдат доасфалтирани; невъзстановени бордюри по някои от улиците и др.

След изтичането на срока за изпълнение на предписанията комисията ще направи нова инспекция на проблемните участъци. Само след положително становище ще бъде възможно подписването на приемо-предавателен протокол, с който Община Русе ще приеме инспектираните улици в двата русенски квартала за напълно възстановени.

Проверката на комисията установи още и нарушаване на части от прилежащата инфраструктура – тротоари и бордюри, по немалка част от уличната мрежа, причинено от жителите на двата квартала, извършващи присъединяване към канализационната и водопроводната мрежа. Община Русе подготвя писма до кметските наместници, в които местната администрация припомня, че тези участъци следва да бъдат възстановени за сметка на собствениците.      

Друга форма на регулярен контрол, който Община Русе упражнява, са ежеседмичните срещи с изпълнителите на строително-ремонтните дейности. На тяхна база местната администрация изпраща актуална информация за спазването на сроковете на временната организация на движението (ВОД) към сектор „Пътна полиция“ към МВР за действия по компетентност. В правомощията на сектора е налагането на глоби при неспазване на сроковете, като нормативната уредба предполага стойността на санкциите от КАТ да е с най-големи показатели, в сравнение с всички останали институции и ведомства, които имат контролни функции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    гост
    То не е ли по-добре ВиК да инспектира общината че и областа .
  • 8
    6
    Петя
    Каквото и да проверяват този моя умен брат повече май няма да е кмет
  • 10
    5
    Моя милост
    През куп за грош . Без коментар.
  • 14
    4
    Комисията парлама прай ...
    Улиците "Ихтиман" и "Агликина поляна" дали са "инспектирани" в кв. "Трите гълъба"? Сигур щото са асфалтирани и навсякъде има бордюри, няма боклук никак, райграс цъфти, водата се лей кат шадраван - направо джипси Рай ...
  • 19
    3
    88
    Гледам, много добре е асфалтирано, даже чудно!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари