Община Русе и Главното мюфтийство спорят за собствеността на хотел "Балкан"

2

Делегация начело с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок посети днес Община Русе

Посланикът на Турция сподели задоволство, че е осигурено помещение за сдружението за културни връзки с Турци. Тя допълни, че е планирана среща с представители на сдружението.

На територията на общината има неголяма, но много сплотена турска общност“, сподели кметът Пенчо Милков. Той даде за пример прекрасните отношения и среда, в които живеят жителите на село Семерджиево.

Кметът постави въпроса за бъдещето на сградата, където в миналото се е помещавал хотел „Балкан“ в Русе. Общинското ръководство иска тя да бъде възстановена, но част от собствеността е на Главното мюфтийство и в момента тече дело за делба. Посланикът се ангажира да проучи въпроса и прие поканата за повторна среща за разрешаването на случая.

На е обсъден и приноса на реформатора Митхад Паша за разцвета и утвърждаването на Русе в края на XIX век. Кметът подари на Н. Пр. Секизкьок и книга по темата, дело на местен автор.

Това бе първата опознавателна визита от посолството, в която се включиха още заместник-посланикът Ерман Топчу, съветниците по образователните и социалните въпроси и по вътрешната сигурност, генералният директор на Зираат Банк Иса Айдоган, както и генералният консул в Бургас Сенем Гюзел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В наши дни елените на дядо Коледа се казват Еконт, Спиди, Рапидо и Али експрес!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари