Община Русе е на челно място по индекса на Местната система за почтеност в България

0
Община Русе повишава своя общ индекс до 3,79 точки през 2023 година
Община Русе повишава своя общ индекс до 3,79 точки през 2023 година

Община Русе повишава своя общ индекс до 3,79 точки през 2023 година

В София Асоциация „Прозрачност без граници” представи резултатите от годишния Индекс на Местната система за почтеност – 2023. Община Русе за втора поредна година зае водещата позиция в цялата страна с индекс от 3,79 точки. Заместник-кметът Енчо Енчев прие наградата на името на местната администрация за „Първи стъпки към установяване на механизми за прозрачни взаимоотношения с бизнеса и гражданските организации“.

„Огромна чест е за пореден път Община Русе да бъде удостоена с тази награда. Нашите усилия винаги са била насочени към максимална прозрачност, като със своята ежедневна работа се стремим да чуваме гласа на гражданите по всички важни въпроси“, заяви заместник-кметът. По неговите думи русенската администрация е разработила успешен модел на управление, показвайки свършеното на ежеседмична база, както и с честите си обществени обсъждания.

В сравнителен план с предходната година Община Русе повишава своя общ индекс от 3,74 т. през 2022 година до 3,79 т. през 2023 година.

Индексът на Местната система за почтеност в България за 2023 година представя резултатите от изследване в 27-те общини – областни центрове, което включва данни за капацитета, ролята и управлението на 10 ключови институции и сектори от обществения живот на местно ниво. В тях се включва работата на общински съвет, кмет, общинска администрация, съд, полиция, политически партии, бизнес, медии, граждански организации и общински структури на здравеопазването. Индексът е съставен въз основа на детайлно разработен набор от показатели, които оценяват капацитета за ефективно функциониране на изследваните сектори, управлението им и тяхната роля и принос за развитие на местните общности в контекста на доброто управление и превенцията на корупцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Ha-ha-ha production
    Да! В България, такива извращения се наричат “почтеност”. По какви критерии става класирането? Намерили са начин да манипулират резултатите! Община Русе е бермудски триъгълник в който изчезват всички жалби на гражданите, общинарите не отговарят на обявените телефони и не се интересуват от проблемите на града. Това ли наричате “почтеност”?! Резултатите за Русе са манипулирани!
  • 4
    5
    С Вазелин А
    Съпругът ми е най-почтеният и най-честният Арабин на света. С него градът ще пребъде, до висотите на Бейрут. След 10 години СЮНЕТИТЕ ще се извършват пред шадравана, и ще ядете Родопски калмари (пържени вожички от сюнетите).
  • 6
    4
    Айде бе, почтеност
    А кой опрашва НЕсъпругата си на работното си място? Кой почтено се изсели на село? Кой почтено прибра на село, своя бивша подчинена? Абе все почтени работи бе. И накрая почтено, в нито една своя Автобиография или CV, един почтенен селянин, не споменава нищо за ПЪРВАТА си съпруга. Халал да му е последната РАЗ ПО ретина. Изпробвана нееднократно за дълбочинна проходимост, от Сульо и Пульо, преди Блеееенчо.
  • 9
    3
    Ха-ха-ха
    Смешници, разсмяхте хората преди празниците, но този смях е някак си трагикомичен.
  • 7
    2
    мнение
    Всичко съм разбрал - просто датата днес е Първи април - страхотна шега ! Егати смешката ..........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари