Община и Област се похвалиха със завършен ремонт на булевард "Тутракан" в Русе

6

Днес бе отчетено изпълнението на трансграничния проект за рехабилитация на бул. „Трети март“ в Русе

Ключовият за Русе бул. „Трети март“ беше реконструиран и модернизиран, както и свързания с него Сарайски мост, които са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, част от мрежата TEN-Т. По булеварда са изградени нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания, е осигурена достъпна среда. Всички строителни дейности приключиха окончателно на 22 ноември.

С извършените ремонти по пътното платно, тротоарите и връхната конструкция на мостовото съоръжение са възстановени експлоатационната му годност и нормалната пропускателна способност, което вече позволява движението по прекъснатата връзка под моста. Капацитетът, устойчивостта и издръжливостта на пътя и съоръженията му също са увеличени, характеристиките на транспортната експлоатация са подобрени и са осигурени по-добри условия за комфортен, безопасен и икономичен транспорт.

Представители на екипа от румънска страна поясниха, че с цел гарантиране на сигурност, облекчаване и подобряване на транспортните потоци през Дунав мост, са монтирани пътни знаци, светофари и информационни LED табла. В контекста на европейската, национална и регионална сигурност и необходимостта от установяване на конкретни мерки за намаляване на пътния риск, е закупено оборудване за нуждите на пътна полиция Гюргево.

Проектът се осъществи по Програма „INTERREG V-А Румъния-България“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Добре свързан регион“, Специфична цел 1.1 „Подобряване на планирането, развитието и координацията на трансграничните транспортни системи за по-добро свързване към транспортната мрежа TEN-Т“ и е с продължителност 36 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    алеь
    първо това не е Русе или аз не го познавам оправете си снимките
  • 2
    13
    Мирослав Аврамов
    Не се хвалете толкова ! Улиците в целия град са кръпка върху кръпка и дупка до дупката , с малки изключения . Работете !
  • 6
    12
    Традиционно ...
    Бързат да се похвалят, тъй като скоро започват разкопките - тук каналче, там тръбопроводче, я някое кабелче забравили, а ве все има нещо отдолу под асфалта да се копа ...
  • 8
    11
    Пеню кяшев
    Че то сарайския мост не е на бул.тутракан а по бул.тутракан си оставиха ръцете след година две пак ремонт със новите дупки и моста нацепен да не казвам какво а когато съединявайте асвалта поне някои да маже частна дето се съединява със емулсия че след като започне да се пука през средата да може разтопения асвалт да се хване и не само това тез пукнатини им се слага не пясък а ситно натрушен чакъл АБЕ я по добре вървете някаде в чужбина и се НАУЧЕТЕ или поне погледнете все пак не сте кьорави НАЛИ???
  • 7
    10
    Цеко
    Последно за бул. Тутракан ли става дума или за бул. Трети март?!😀
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари