Обсъждат професията медицинска сестра да бъде защитена

4
Обсъждат професията медицинска сестра да бъде защитена
Обсъждат професията медицинска сестра да бъде защитена

Според бившата акушерка Милена Манова само заплащането трябва да се увеличи

Професията медицинска сестра да бъде защитена. Така здравното министерство щяло да бори недостига на кадри. Какво мисли за това предложение една бивша акушерка, която разбуни духовете, напускайки преди 4 месеца неонатологичното отделение във великотърновската болница, унизена от заплащането и отношението към тази професия?

Милена Манова споделя, че се е разделила по взаимно съгласие с болницата. "Отново работя в сферата на медицината, но не в болнично заведение. Чувствам се много по-оценена и реализирана. По-спокойна и по-добре заплатена съм. Ниското заплащане е голям проблем", смята тя.

Според нея защитена професия е абсолютно излишно понятие, съобщава NOVA. "Тя трябва да бъде добре заплатена, това е най-голямата причина да напускат хората сферата на здравеопазването. Накрая няма да има кой да работи. 5500 лева е годишната такса за медицинска сестра, това е абсурд на фона на заплатата, която се получава. Да се промени законът, така че да може да се записва държавна поръчка втори път.", призова Манова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Moni levi
    Точно,всички професии да са защитени,сестрите не са длъжни да работят без пари,да ви правят инжекции,да вимерят крьвно,това е време и пари,безплатно няма нищо!Да знаят всички!Ясно???
  • 5
    2
    До 1:
    Да, ама ... в БълХария само професията „депутат“ е защитена, даже имат имунитет!
  • 8
    1
    русенец
    Че то всяка професия в Бг трябва да е защитена, защото във всяка липсват кадри, даже и при правещите паваж примерно. У нас трябва да е защитен трудовия човек.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари