Обсъждат премахването на медицинските сестри от детските ясли

18
Кръгла маса ще се проведе в Народното събрание заради преминаването на детските ясли към МОН и елиминирането на медицинските сестри от тях
Кръгла маса ще се проведе в Народното събрание заради преминаването на детските ясли към МОН и елиминирането на медицинските сестри от тях

Кръгла маса ще се проведе в Народното събрание заради преминаването на детските ясли към МОН и елиминирането на медицинските сестри от тях

Кръгла маса за съдбата на детските ясли ще се проведе днес в Народното събрание в зала „Изток". Тя се организира от „Демократична България", съобщи Clinica.bg.

Дискусията е провокирана от законопроекта за допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

С него се предлага преминаване на системата на яслите от Министерство на здравеопазването към Министерство на образованието и науката. При една такава промяна не се предвижда присъствие, работа и грижа на медицински сестри в тези детски заведения.

Сега във всички ясли задължително работят и медицински сестри. Проектът предизвика оживени дискусии сред синдикатите и родителски организации. За участие в кръглата маса са поканени всички заинтересовани страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    13
    Мария Стефанова
    Що за глупост? Дори и в училищата трябва да има медицинско лице, като ли в детските градини. Защо трябва да унищожим всичко старо, но добро и работещо? Кой и с какви съображения инспирира подобни глупости?
  • 7
    12
    Бебо
    И когато малкия човек вдигне температура(случва се често),и няма мед.сестра а само педагог а той започне да се чуди какво да прави,какво следва? Да не говориме за нещо по-сериозно(кръвотечение,травма,спукана глава и немалко други),същия този така неподготвен за такива моменти педагог какви ще ги свърши?Стара истина е,че намеси ли се политик,пиши го бегало!
  • 9
    11
    Да попитаме
    Какви са аргументите на ДеБейските експерти като видния еколог с образование по промишлен дизайн Ванко седемдесетте децибела и найлоновата кесийка? Децата в тази крехка възраст имат необходимост и от здравни грижи, освен педагогически. Щом години наред това се доказало, значи то работи.
  • 6
    10
    Lora
    Педагози ще сменят памперси и ще хранят бебета???
  • 6
    9
    до 6
    Мед сестрите в детските градини следят за "Развива се умението му да наблюдава, слуша, усъвършенства се общата моторика." Учител да сменя памперс, да храни чуждо дете...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари