ОБРАЗЦОВИ БЕЖАНЦИ

0
С удоволствие ще се настаним в ламаринени контейнери и разбира се, че ще сме благодарни за подслона, който ни е даден
С удоволствие ще се настаним в ламаринени контейнери и разбира се, че ще сме благодарни за подслона, който ни е даден Снимка: Aleksandar Mihaylov Mihaylov

Някой ден, ако се наложи да сме бежанци, ще сме под общ знаменател.

С човека, който закопа починали на плитко, за да вземе парите на близките им. С този, който си хвърля боклука през прозореца. Чупи ребрата на жена си, защото не му е донесла пари за пиене. Пише Й вместо И.

Печели медали на олимпиади по художествена гимнастика и математика. Обича. Усмихва се. Задържа вратата на асансьора, за да ви изчака. Плаща данъци. Има каравана. Няма кемпер и каравана. Има село. Гледа животни. Няма село. Яде био. Яде всичко. Себе си, също.

Медитира.

В нечии други очи ние ще сме тези, които не сме. Гадно е. Но така става. Все пак, ние сме добри хора. Сигурно и като бежанци ще сме такива. И ще го понесем.

С удоволствие ще се настаним в ламаринени контейнери и разбира се, че ще сме благодарни за подслона, който ни е даден. Няма да се опитваме да минем по втория начин, няма да ни събират из босейните (мразим морето, особено първа линия), няма да бягаме без да си платим. Ние само в мирно време се убиваме за парко място и пълним рубриката "дръжте крадеца". На война ще сме други. Ние, бъдещите образцови бежанци.

Миролюба Бенатова / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Бежанец е човек
    преминал в съседна държава. Тези са екскурзиянти или бъдещи емигранти, както се оказа. Бежанецът от война е щастлив да няма бомби и сирени. Тези са недоволни, защото нямат джакузи! Това е разликата. А ние си сринахме икономиката, за да ги обгрижваме!
  • -2
    7
    До 4 друсалко бей
    Що не си в усрайна бе голтак?? А горумна мишко. Развиващ теории ала бала! Що не гледа новитите снощи онази цайсатата сука за сперма по очилцата с къв тон се тръска за караваните а от война бягала! Ти дрипаво псе можеш ли да си позволиш 4 звезден хотел за над месец? Да караш кола за над 100 000лв и да си в ланци! Това не са бежанци а курви глупако! Върви стани и курва и ти защото мозък нямаш и очи нямаш! Дрипаво псе такова!
  • 0
    6
    Krakra
    Има хора, които винаги търсят предатели, привиждат им се тролове, феи, самодиви и караконджули. Само психиатър може да помогне с лекарства, с думи не става. Господа, предателства се извършват от изток и запад, не само от руски агенти, а от всякакви и то не коментарни активисти, а политици-непрофесионалисти. Запазете хладнокръвие и не позволявайте на отровените ви мозъци да сеят омраза и разделение. Ни Байдън, ни Путин ви припознават за свои, не се хабете да прислужвате.
  • 0
    5
    до 4
    Предполагам под цяла България разбираш себе си, Мюмюне.:) Ех, болшевизмът ти е генно зададено, бе другарче! Че си прост е очевидно, ама трай си там и си кажи своето мнение, вместо да даваш квалификации за другите.
  • -3
    4
    До 3
    В случая мършите в стадото са такива гнусни предателски рашистки тролчета като двете жалки същества, писали под тебе! Цяла България се срамува от такива ИДИОТИ!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари