Обновяват маркировката в Русе с нова акрилна боя-пластик

0
Обновяват маркировката в Русе с нова акрилна боя-пластик
Видео: TVN
С нова акрилна боя-пластик ще бъде извършвана маркировката на уличната мрежа в Русе. Това съобщиха от общинската администрация в града.

Приоритетно, до 15-и септември, ще бъдат подновени пешеходните пътеки пред училища и детски градини. Демонстрация на работата с новата боя направиха снощи служители на ОП „Комунални дейности“. Те опресниха маркировката на пешеходната пътека до Математическата гимназия „Баба Тонка“ (кръстовището на улиците „Иван Вазов“ и „Пенчо Славейков“).

Заместник-кметът по комунални дейности Свилен Иванов обясни, че боята тип „пластик“ е по-устойчива и се износва доста по-бавно. Трайността й е поне 3-4 години при натоварени пътни артерии. „За първи път такава боя в Русе бе положена на кръговото кръстовище миналото лято. Въпреки големия трафик, маркировката още не се е компрометирала“, каза г-н Свилен Иванов.

Досега на работещите в ОП „Комунални дейности“ се е налагало да подновяват пешеходните пътеки по два пъти в годината, тъй като старата боя е избледнявала. Новият подход ще спести време и пари. Тя е и по-подходяща заради специфичния климат на Русе – много студените зими и твърде горещите летни периоди.

До началото на новата учебна година приоритетно по този начин ще бъдат направени пешеходните пътеки пред учебните заведения и детските градини. Амбицията на Община Русе е поетапно всички маркировки в града от тук нататък да се правят с боята тип „пластик“. Боята се произвежда в Русе. По информация на заместник-кмета Иванов, такава пътна маркировка се полага в по-голяма част от европейските страни.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари