Обновиха пазар „Рибка“ в квартал „Здравец изток“

0

Пазар „Рибка“ в русенския квартал „Здравец изток“ вече посреща своите клиенти обновен.

Стремежът на „Общински пазари“ ЕООД за обновяване и модернизиране на стопанисваните търговски обекти, доведе до една традиция през последните няколко години - всяка година да се прави нещо ново по пазарите, те да изглеждат по-добре и да се способства производители и търговци да се срещнат при по-добри условия, а русенци да са по-близо до добра храна за трапезата си, коментират от Общината.

Пазарът имаше нужда от освежителен ремонт, с идея да се привлекат повече клиенти и да се създадат удобства и безопасност за хората, които работят там. За целта беше остъклена южната и източната фасада, а останалите фасади бяха изцяло подновени и боядисани, нови са всички дограми, нови електрически ролетни щори, нов окачен таван с LED осветление в навесната част, нова тротоарна настилка, видео-наблюдение с интернет и 12 нови търговски маси, на мястото на старите там. Това напълно преобрази облика на този пазар и го направи много по-функционален. Всички ремонти се направиха без да спира работата на пазара и така нямаше нито ден, без хората да намират търсените стоки и услуги на това място.

Работещите на търговските маси ще работят на закрито, което ще им даде възможност да продават целогодишно, без да се налага да излагат себе си и земеделската продукция на неблагоприятните условия през летните и зимни месеци. Тази промяна допринесе на повечето търговски маси, вече да има нови земеделски производители от региона, които предлагат селскостопанска стока. Ремонтът на стойност 65 000 лв., даде възможност този пазар да има идентична визия с останалите, вече ремонтирани или новоизградени обекти, които стопанисва Дружеството. Това спомогна за съвсем кратък срок наемателите в него да имат повече клиенти, общата поддръжка на сградата да е значително по-евтина и даде нови възможности за развиване на търговска дейност.

Реализирането на този инвестиционен проект, допълни поетапната промяна на облика на пазарите в кв. „Здравец Изток“, предвид реализираните реконструкции и през изминалите години, като го направи още по-приветливо, по-приятно и конкурентноспособно място за развиване на търговия, а за клиентите на пазара – нови земеделски производители там и удоволствие при пазаруването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване е начинът, по който тялото ви казва, че ви остава само 10% заряд на батерията.

Харесай Дунавмост във Фейсбук