Супермодерният пазар в Русе

0

В програмата на развитие на „Общински пазари“ ЕООД в рамките на 2015 г. и 2016 г.а, на два етапа през двете години, е предвидено премахване на съществуващата остаряла постройка - складовете от група 17 на територията на Централен Общински пазар и изграждане на нова сграда за търговия, с метална конструкция в две едноетажни търговски крила.

Всеки от двата етапа, включва изграждането на 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, топло-изолирани външни стени, пестящи енергия за отопление, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята, информира Ruse Info.

Всеки обект е с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито, нещо с което са свикнали и клиентите, и търговците на пазара.

Всички съществуващи на терена дървета се запазват, както е предвидено в проектната документация.

През 2015 г. завърши първият етап от изграждането на модерна едноетажна постройка, предназначена за пазарна търговия, като всички готови обекти имат наематели и вече работят.

Вече започна събарянето на старите постройки, а идният месец и изграждането на северната част от предвидената търговска сграда, като втори етап от цялостното завършване на проекта.

Стойността на предвиденото изграждане, като втори етап, е 340 000 лв. и се извършва със собствени финансови средства на дружеството.

След цялостното завършване на проекта ще се обособят две търговски крила, като всяко от тях включва 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации.

Предвидено е в бъдеще да се изгради централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата, което е залегнало в техническия проект и документация, и разрешение за строеж.

Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години благодарение на разширяване на търговските площи, възможността за привличане на нови наематели и подобряване на общия вид на най-голямото открито търговско средище в гр. Русе.

Реализирането на този инвестиционен проект ще допълни поетапната промяна на облика на Централен Общински пазар, предвид реализираните реконструкции и на други части от Централен пазар, като го направи още по приветливо, по-приятно и конкурентноспособно място за развиване на търговия, а на клиентите – удоволствие от пазаруването.

Източник: Ruse Info
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари