Обмисляли освобождаването от винетки на пътищата до ДЗС и КТМ

1
Обмисля се освобождаването от винетни такси на определени пътни участъци в Русенско
Обмисля се освобождаването от винетни такси на определени пътни участъци в Русенско

Обмисля се освобождаването от винетни такси на определени пътни участъци в Русенско

Обмисля се освобождаването на определени пътни участъци в Русенско от винетни такси за леките автомобили. Това съобщиха от областната управа в крайдунавския град, след като днес се е състояла среща между областния управител Галин Григоров и отговорните за това институции.

От там информират, че засега единствено в общините Русе и Ценово се планира освобождаване от винетна такса на определени участъци от републиканската пътна мрежа на територията на региона, като тепърва предстои те да бъдат конкретизирани.

От областната управа обясняват, че е необходимо да се има предвид, че това е свързано с финансов ресурс за поддържане на конкретната отсечка. Той трябва да бъде осигурен от съответната община.

"Първо е нужно кметът на населеното място да изпрати писмо до агенция "Пътна инфраструктура", в което детайлно да опише мотивите си и техническите координати на определената отсечка. Техническите данни предварително трябва да бъдат съгласувани с Областното пътно управление. Едва след това може да се премине към подписване на споразумение между двете институции", обясняват от областната управа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари