Обмисля се окрупняване на общините в България

1
Настимир Ананиев заяви, че подкрепя предложенията, отнасящи се за мандатността и окрупняването на общините като важни стъпки за реална децентрализация и повишаване на административния капацитет
Настимир Ананиев заяви, че подкрепя предложенията, отнасящи се за мандатността и окрупняването на общините като важни стъпки за реална децентрализация и повишаване на административния капацитет Снимка: Ани Петрова / БНР

Въвеждане на мандатност за кметове и общински съветници и окрупняване на общини са били обсъдени в Смолян 

Сигнали за фиктивни дейности по снегопочистване и текущ ремонт на пътища, оплакване от административно обслужване от общинари, твърдения за конфликт на интереси от страна на кметове – това са част от жалбите, получени в организираната през почивните дни приемна на „Продължаваме Промяната“ (ПП) в Смолян с участието на депутатите Михаил Камбарев и Настимир Ананиев. Граждани дискутираха в приемната две инициативи, които са в процес на обсъждане – въвеждане на мандатност за кметове и общински съветници, и окрупняване на общини, посочи Настимир Ананиев, информира БТА. 

Народните представители от ПП заявиха, че получените сигнали от жители на област Смолян ще бъдат проверени. Настимир Ананиев заяви, че подкрепя предложенията, отнасящи се за мандатността и окрупняването на общините като важни стъпки за реална децентрализация и повишаване на административния капацитет.

Въвеждането на мандатност за кметовете е важна тема, защото негласно се знае, че има „частни“ общини, в които кметове, главни архитекти, местни феодали вземат решенията на общи софри какво да се случи, смята Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари