Обмисля се намаляване на студентските такси заради онлайн обучението

2
От Националното представителство на студентските съвети дори са изпратили писмо до министъра на образованието проф. Николай Денков, в което настояват да се обмисли намаляване на таксите, ако се премине отново на онлайн обучение
От Националното представителство на студентските съвети дори са изпратили писмо до министъра на образованието проф. Николай Денков, в което настояват да се обмисли намаляване на таксите, ако се премине отново на онлайн обучение Видео: КИС 13

Обмисля се намаляване на студентските такси при онлайн обучение заради COVID-19

В същото време се очаква стипендиите да се вдигнат с 10% още до края на годината. Според българското законодателство минималната стипендия е 85 лева, а максималната 180.

От Националното представителство на студентските съвети дори са изпратили писмо до министъра на образованието проф. Николай Денков, в което настояват да се обмисли намаляване на таксите, ако се премине отново на онлайн обучение.

"Основният мотив да се иска намаляване на таксите е това, че студентите не са получили целева подкрепа във връзка с преодоляването на последствията от COVID кризата", заяви за Новините на телевизия КИС 13 зам.-председателят на Националното представителство на студентските съвети Станимир Бояджиев, който е и председател на студентската организация в Русенския университет.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари