Областният управител на Русе: Уважавайте и се доверявайте на своите учители

1

Данаил Ковачев откри първия учебен ден в гимназиите по механотехника и електрохника

Областният управител на Русе Данаил Ковачев поздрави преподавателите и учениците от професионалните гимназии по механотехника „Юрий Гагарин“ и електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“ по случай първия учебен ден. „Благодаря Ви за неимоверните усилия, които полагате ежедневно в името на по-доброто бъдеще на нашите деца! Убеден съм, че реалният прогрес на едно общество се дължи най-вече на степента на развитие на съответната образователната система. Затова Ви уверявам, че в лицето на държавната власт ще продължите да срещате подкрепа за провеждането на адекватен учебен процес. Съхранете всеотдайността, с която упражнявате Вашата професия, допринасяйки за съграждането на достойно общество“, каза Ковачев в обръщението си към двете директорки съответно изпълняващата длъжността на „Юрий Гагарин“ Емилия Червенкова и инж. Стефка Мънгова, която е директор на „Апостол Арнаудова“ и педагогическия състав. На учениците той пожела да бъдат упорити и позитивни, както и да търсят нови знания, които да прилагат реално. „Бъдете отговорни, дисциплинирани и не спирайте да вървите напред уверено. Помнете, че трудът и времето, които влагате в обучението си сега, ще Ви се отплатят многократно. Уважавайте и се доверявайте на своите учители. Създавайте приятелства!“, допълни още областният управител. „Не спирайте да насърчавате децата си да бъдат любознателни и да посрещат новите предизвикателства с интерес и кураж. Бъдете до тях и ги подкрепяйте по пътя на тяхното личностно израстване! Поощрявайте ги и бъдете тяхна опора!“, това пък каза Ковачев на родителите, изпращащи децата си.

Припомняме, че поради ремонт на сградата на Професионалната гимназия по електроника и електротехника се предвижда до края на първия учебен срок учениците от училището да се обучават в Професионалната гимназия по механотехника. Обучението в училището ще бъде на двусменен режим, като учениците от „Апостол Арнаудов“ са 500 и те се обучават в 21 специалности. Същевременно учениците в бившия Механотехникум са 186, разпределени в 10 паралелки от 8 до 12 клас.

По традиция тържествената церемония започна с изпълнение на националния химн, издигане на трибагреника и посрещане на училищното знаме. Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът по комунални дейности на Община Русе Димитър Недев, както и представители на Регионалното управление на образованието и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

След официалната церемония заедно с областния управител бе обсъдена възможността за реализация на възпитаниците на двете училища във водещи фирми в региона, както и за придобиване на висше образование в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Припомняме, че областният управител Данаил Ковачев е възпитаник на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Русенец
    До 1: Не учителите, а системата, която ги подчинява.
  • 5
    1
    Батман
    Защо най-мразените хора в България,през последните години са учителите и зърнопроизводителите ? Омразата и към други ще се увеличи , но след изборите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари