Областният управител на Русе получи благодарствен адрес от Община Две могили

0
Поводът е своевременната реакция и предприетите адекватни мерки от Данаил Ковачев и екипа му по време на бедствената обстановка
Поводът е своевременната реакция и предприетите адекватни мерки от Данаил Ковачев и екипа му по време на бедствената обстановка Снимка: Областна администрация - Русе

Поводът е своевременната реакция и предприетите адекватни мерки от Данаил Ковачев и екипа му по време на бедствената обстановка

Областният управител на Русе Данаил Ковачев получи благодарствен адрес от кмета на Община Две могили Божидар Борисов. Поводът е своевременната реакция и предприетите адекватни мерки от Ковачев и екипа му по време на бедствената обстановка от края на миналия месец, когато на места в региона имаше обилни снеговалежи, които доведоха до блокирането на редица пътни артерии и оставиха без ток, вода и комуникации десетки населени места. Най-усложнена бе обстановката в Борово, Ветово и Две могили, като и в трите общини беше обявено бедствено положение.

„Приемете моите най-искрени благодарности за оказаното съдействие в кризисната ситуация по отстраняване на щетите от снежната буря и възстановяване на електро- и водоснабдяването на населението от град Две могили и селата в общината“, се казва в написаното от Борисов до Ковачев. „Благодаря Ви за добрата организация, взаимодействие и бързата реакция по време на бедственото положение в община Две могили. Доброто сътрудничество между нашите институции спомогна за бързото преодоляване на кризисната ситуация в населените места от общината“, допълва кметът на Две могили. Припомняме, че след молба от негова страна областният управител поиска подкрепа от военнослужещи и техника от състава на Военно формирование 32420. Освен в разчистването на снегонавяванията, военните помогнаха за премахване на паднали дървета и клони, както и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци. Също така екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуриха продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината. Личният състав и техниката от състава на Въоръжените сили действаха по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и с разрешението на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

От своя страна областният управител Данаил Ковачев е категоричен, че доброто взаимодействие между държавна и местна власт е в основата на осигуряването на по-добри условия за живот на хората в съответните населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Нщастник
    Моля, не наричайте това жалко, дебилно подобие на човек областен управител! Срам за институцията!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари