Областният управител на Перник: Деца като Сашко да имат държавни джипиеси

0
Людмил Веселинов предлага всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от държавата
Людмил Веселинов предлага всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от държавата Снимка: БТА

Людмил Веселинов предлага всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от държавата

Предложение за законодателна инициатива, свързано със случая с 12-годишния Александър, внесе в Народното събрание областният управител на Перник Людмил Веселинов, съобщиха от пресцентъра на администрацията му, съобщава БТА.

В писмото си той настоява за неотложното разглеждане на Закона за хората с увреждания и промяна в нормативната уредба с цел безвъзмездно предоставяне на проследяващи устройства за деца и младежи със специални образователни потребности (СОП).

Веселинов предлага ползването на два вида устройства – едните, които са тип часовник и други, които могат да се закачат на подходящи места. Според областния управител инициативата ще доведе до максимално бързо намиране на децата при отдалечаване от обичайната им среда.

Негово предложение е също всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от държавата. Идеята е да се даде възможност на децата и младежите със СОП да получат безплатно устройство, за да се осигури повече безопасност за тях и спокойствие за родителите им.

Инициативата на областния управител на Перник е продиктувана от изчезването на дванайсетгодишния Александър. Момчето беше изгубено миналия петък следобед и оттогава не може да бъде намерено. Днес баща му обяви 100 000 лева за този, който намери Сашо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари