Областните болници ще получават допълнителни средства за увеличение на заплатите на персонала

1
Здравната комисия удължи правомощията на подуправителя на НЗОК на 6 месеца
Здравната комисия удължи правомощията на подуправителя на НЗОК на 6 месеца Снимка: Народно събрание

Здравната комисия удължи правомощията на подуправителя на НЗОК на 6 месеца

Областните болници да получават допълнително финансиране, приеха на първо гласуване членовете на парламентарната комисия по здравеопазване. Средствата да бъдат държавно субсидиране, като те ще бъдат предназначени за повишаване на възнагражденията на персонала, както и за оперативни разходи за електроенергия и водоснабдяване,, информира БТА.

Членовете на комисията приеха подуправителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да може да изпълнява временно длъжността на управител в срок от шест месеца, а не както досега - 30 дни, след прекратяване на договора на управителя на НЗОК. Преди дни с решение на Народното събрание управителят на НЗОК - проф. Петко Салчев, беше освободен от поста. В момента НЗОК се ръководи от подуправителя д-р Йорданка Пенкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари