Областната комисия по безопасност на движение по пътищата прие нови мерки

0

Днес, 08.07.2016 г., от 10.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе се състоя заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата.

Заседанието беше председателствано от г-н Валентин Колев – заместник областен управител на област Русе.

Всички разисквания по дневния ред бяха свързани с актуализация на Областната стратегия за подобряване безопасността на движение по пътищата в Област Русе (2012 – 2020 г.), отчет за напредъка по нейното изпълнение през 2016 г. и включване на нови мерки за 2017 г.  Бяха разгледани предложения на БЧК – Русе.

По първа точка от дневния ред беше прието решение – сектор пътна полиция на ОД на МВР – Русе, два пъти в годината ( на 6 месеца) да предоставя данни за състоянието на пътно – транспортните произшествия и пътния травматизъм, като тези данни 10 дни след получаването им ( за първото полугодие) и до месец Април ( за предходната цяла година) да бъдат оповестявани на интернет страницата на Областна администрация Русе.

По втората точка от дневния ред беше съобщено, че по-голямата част от структурите са предоставили свои отчети за изминалия период, като беше взето решение след получаване на всички доклади да бъде изготвен обобщен такъв, който също да бъде публикуван на интернет страницата на Областна администрация Русе.

По точка трета, след направените разисквания, изказаните съображения и мнения, бяха приети решения във връзка с направените предложения от председателя на областния съвет на БЧК Русе – Руденко Йорданов, за промени в отделни текстове на закони, свързани с безопасността на движението.

В хода на заседанието, част от присъстващите се изказаха по темата относно нерегламентираните „гонки“, които застрашават безопасността по пътищата и възможните мерки за недопускане на такива прояви.

Обсъден беше и проблемът за задръстванията, които се образуват на кръговото кръстовище на Дунав мост – Русе, както и причините за тях и необходимите действия, които да се предприемат в пиковите часове от деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари