Областен управител нарече протестиращите "изроди"

0
Според Илиан Тодоров проявата на протестиращите била "брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято"
Според Илиан Тодоров проявата на протестиращите била "брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято"

"Изроди" и "алкохолизирана тълпа". Това са част от определенията, дадени на протестиращите от областния управител на София-област Илиан Тодоров

В пост в официалния си фейсбук-профил той се възмущава от блокадата на кръстовището пред румънското посолство и сблъсъка между протестиращи и майка, возеща двете си деца в кола. Возилото ѝ бе потрошено, след като тя направи опит да премине с газ през протестиращите. Прокуратурата повдигна обвинения за хулиганство на двама души.

Според Тодоров проявата на протестиращите на бул. "Ситняково" е била "брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято", пише Mediapool.bg.

"Развилняла се алкохолизирана тълпа се опита да линчува една майка и двете ѝ деца, и донякъде успя. "Умни" и "красиви" хора раздаваха умни и красиви ритници. После крещяха и обиждаха . Те били носители на новото в политиката и морала... Злобни и яростни гадове!", пише той.

Тодоров е бивш кадър на „Атака“ и приближен до лидера Волен Сидеров. Като такъв неведнъж е участвал в незаконни блокади, организирани от партията. Типичен пример в това отношение бяха блокадите на НАТФИЗ през 2015 г.

https://www.mediapool.bg/gal/91/orig_1a40b37bb7e0f2570a7aaedb68614f4b.jpg

Илиан Тодоров и Волен Сидеров пред НАТФЗИ, кадър: Нова телевизия

В началото на годината стана ясно, че Тодоров напуска "Атака" след скандал. Той обаче запази поста си. Тогава Тодоров обясни, че е имал физически сблъсък с, по думите му, пиян служител на партийната телевизия "Алфа".

В поста си Тодоров пита дали това са новите справедливи закони, за които настояват протестиращите.

"Законът на юмручното право и вандализмът. Това ли са новите лица, които всеки ден ни ги натрапват? С бира в ръка и лежащи по тротоарите. Това ли са новите ковачи на законите? Това ли е новият морал в политиката? Да потрошиш колата на майка, возеща две невръстни деца, чието единствено прегрешение е, че са дръзнали да се приберат в къщата си. Ако това са нови лица и нов морал, нека Бог ни е на помощ...", пише той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари