Област Русе е първенец по реализирани проекти

1
1875 европроекта са изпълнени или в процес на реализация за 690 милиона лева
1875 европроекта са изпълнени или в процес на реализация за 690 милиона лева Снимка: Областна администрация - Русе

1875 европроекта са изпълнени или в процес на реализация за 690 милиона лева

Конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ обсъди предизвикателства и възможности за развитие

В Русе се проведе първата в страната регионална конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от Българската телеграфна агенция (БТА) в партньорство с Европейската комисия.

По време на събитието стана ясно, че от 2014 г. до днес на територията на област Русе са изпълнени или в процес на реализация 1875 европроекта на обща стойност близо 690 милиона лева. Финансирани са от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове за споделено управление (ЕФСУ).

Георги Георгиев, заместник областен управител на Русе, посочи, че областта е първенец по реализирани проекти. Най-много са били финансирани по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, заяви, че целта на конференцията е да се обсъдят предизвикателствата и възможностите за развитие на Балканите. Той подчерта, че парите от европейските фондове са само средство за постигане на цели, а не цел.

Пенчо Милков, кмет на Русе, приветства инициативата на БТА и посочи, че европейските проекти носят не само средства, но и ценности и правила.

По време на конференцията редица държавни и местни структури представиха дейността през последните години, свързана с подпомагането на реализирането на европроекти. Специално внимание бе отделено и на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Конференцията в Русе беше важна стъпка към по-доброто разбиране на политиката на сближаване на Балканите. Тя даде възможност за обмен на идеи и мнения между представители на различни институции и организации, работещи в областта на европроектите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Никакво качество
    Никакъв контрол
  • 5
    2
    статист
    Русе е първенец в поскъпването на местни данъци .Да благодарим на Пенчо Милков.
  • 6
    1
    мнение
    Област Русе е първенец, но Община Русе е на последно място - дори след всички градчета и села в областта. Хвала на този "градоначалник" - Пенчо, които закопава с всек изминал ден Русе. За последните 4 години е направил за Русе - 0.00.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари