Област и община умуват как да спасят възрастните хора в дом "Възраждане"

0
При необходимост ще бъде изолиран цял етаж в старческия дом, където ще се лекуват болните
При необходимост ще бъде изолиран цял етаж в старческия дом, където ще се лекуват болните Снимка: БГНЕС

Ситуацията с  възникналия епидемичен взрив от COVID-19 в дом за възрастни хора „Възраждане“ бе основна тема на разговора между  заместник областния управител на област Русе Валентин Колев и заместник-кмета по хуманитарни дейности и изпълняващ длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев

Беше взето решение да се проведат разговори с близките на обитателите на социалното заведение и съответно за тях временно да бъде осигурена грижа в домашни условия. По този начин ще бъдат освободени допълнителни стаи в дома за възрастни хора, където да бъдат настанявани носители на коронавирус. Предвижда се и прилагането на по-строг контрол за спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Изявена беше и готовност за изолиране на етаж от сградата, който да бъде използван за медицински нужди при възникнала необходимост.

От Областния оперативен щаб продължават да следят с особено внимание развитието на обстановката в споменатия дом за възрастни хора, както и работата на Регионалната здравна инспекция по установяване състоянието на пациентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари