Облачно и дъждовно време, температурите се понижават

0
Жълт код за обилни валежи в шест области на страната
Жълт код за обилни валежи в шест области на страната

Жълт код за обилни валежи в шест области на страната

Днес ще е предимно облачно. Преди обяд само на отделни места ще превали слабо. Около и след пладне от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните до 15°-16° в крайните югозападни райони, в София - около 12°.

Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ Мартин Славчев, цитиран от агенция "Фокус".

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно сутринта, вечерта и през нощта срещу сряда. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Жълт код за обилни валежи в шест области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт предупредителен код за значителни валежи от дъжд. Кодът е в сила за шест области на страната.

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с жълт код за значителни валежи са:

Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари