Жители на квартал „Дружба“ очакват с ужас идващата зима

5
Това е вторият блок, обитателите на който изразяват масово недеволство от качеството на санирането
Това е вторият блок, обитателите на който изразяват масово недеволство от качеството на санирането Видео: TVN

"Качеството на санирането е под всякаква критика", оплакаха се обитатели на блок „7А“ на ул. „Изола планина“ №28 в русенския квартал „Дружба 1“.

Според официалната информация от общинската администрация, 6-етажната сграда с два входа вече разполага с подменени дограми, поставена външна топлинна изолация на стените, ремонт на покрива и освежена стълбищна клетка. Стойността на извършените ремонтни дейности е близо 380 хил. лв, предаде TVN.

Обитателите на вх. „Б“ в блока обаче са категорични, че вратите не могат да се затварят, от новопоставените стъклопакети тече вода, а вятърът безпрепятствено влиза в домовете им. Според тях, в санирането са вложени качествени и скъпи материали, но бригадата от неграмотни роми, ангажирана в строителните дейности, явно не се справила със санирането. Наложило се дори работниците да бъдат подменяни с колегите им от бригадата от Дряново, които правили съседния вход „А“, бригада от Дряново. Още при първия дъжд, водата проникнала през новите стъклопакети. Сега жителите на блока очакват с ужас идващата зима.

Това е втория блок, обитателите на който изразяват масово недеволство от качеството на санирането. Първите потърпевши бяха живеещите в блок на „Бистрица“ 2, които преди година изкараха кошмарна Коледа, а жилищата им напомняха на кадри от българския филм „Топло“.

По информация от Община Русе, към момента в община Русе има 15 санирани жилищни сгради, 3 от които са финансирани по Националната програма за енергийна ефективност, а останалите 12 – в рамките на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. През ноември и в началото на декември започват дейностите по извършване на техническо и енергийно обследване за блоковете „Изола планина“, „Шейново“, „Чинар“, „Елба“ и „Калофер“. Предстои стартирането на работата по още 22 жилищни сгради в Русе, като по този начин близо 1 800 домакинства ще се възползват от мерките за безплатно реновиране на домовете. Дейностите по саниране на бл. „Неофит Рилски“ в кв. „Възраждане“ предстои да приключат до края на ноември.

Надеждите са, че те няма да споделят кошмарите на обитателите на „Бистрица“ 2 и на тези от „7А“ на ул. „Изола планина“ №28.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари