Обилни снеговалежи затрудниха трафика в Гърция

0
Студеният метеорологичен фронт "Барбара" удари южната ни съседка
Студеният метеорологичен фронт "Барбара" удари южната ни съседка

Студеният метеорологичен фронт "Барбара" удари южната ни съседка

Студеният метеорологичен фронт "Барбара" удари Гърция със снеговалежи, които започнаха късно снощи и продължават и днес, достигайки на юг до централната част на остров Евия, и доведоха от отмяна на разписанията на корабите и необходимост от поставяне на вериги за сняг на гумите в областта Атика и части от Пелопонес, съобщава АНА-МПА, цитирана от БТА.

Междувременно Гражданска защита, пожарната служба, полицията, регионалните и градските власти се събраха на заседание от 11:00 ч. днес във връзка с метеорологичната обстановка.

В Атика пътната полиция заяви, че шофьорите, движещи се по цялата пътна мрежа на областта, трябва да носят вериги за сняг или друго оборудване против хлъзгане. Тя също така забрани движението на тежкотоварни камиони с тегло над 3,5 тона по няколко магистрали. Властите забраниха на такива камиони да се движат и по участъци от националния път Атина-Солун.

Освен това на централни места на север от областта Атика са изградени 10 базови станции за спешни случаи. Провеждат се патрули от пожарната, полицията, въоръжените сили и други, включително микробуси на армията и полицията, които да помагат на хора с проблеми с придвижването и на пациенти с бъбречни заболявания, ако възникне необходимост.

Графикът на корабите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио е преустановен заради силните ветрове, които в някои части на морето достигат 9 степен по скалата на Бофорт. Бурните ветрове наложиха също така спиране на разписанията на пристанищата Килини-Закинтос (Западна Гърция, Йонийски острови) и Аркица-Едипсос (Евия).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Любезна
    Държава, която се грижи за хората! Дано нашите политици вземат пример.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари