Силно земетресение в Гърция

0
Трусът е усетен в Атина
Трусът е усетен в Атина

Трусът е бил усетен в 14:24 часа местно време

Земетресение от 4,8 по скалата на Рихтер разтърси остров Евия и беше усетено в района на Атика, където се намира и столицата Атина, този следобед, съобщи Европейско - Средиземноморския сеизмологичен център, предаде Euronews Bulgaria.

Трусът е бил усетен в 14:24 ч. местно време, а епицентърът с дълбочина 4 км е бил на 15 км североизточно от град Халкида.

Според Атинския институт по геодинамика, епицентърът е бил с дълбочина 4,9 км и на разстояние 13,2 км.

Не се съобщава за пострадали и щети.

"Все още не знаем дали това има отражение по отношение на щетите. Но това земетресение не е свързано с трусовете, които се случиха в предишния период в Евия", заяви пред „Катимерини“ професорът по геология и управление на бедствия от Атинския университет Ефтимиос Леккас, визирайки поредицата от земетресения, които разтърсиха острова през последните няколко месеца.

Атанасиос Ганас, директор на изследователския отдел на Геодинамичния институт към Националната обсерватория в Атина, заяви, че трусът е станал в района на Псахни. "Това е район със средно мощни разломи, които обикновено достигат магнитуд от 5 по скалата на Рихтер. Така че това земетресение отговаря на профила на този район. То е било много повърхностно и затова е било толкова забележимо."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари