Обилен снеговалеж изненада Израел

0
Според метеоролозите снежната покривка в Ерусалим достига 20 см дебелина - рядкост за местните жители, несвикнали да виждат толкова сняг
Според метеоролозите снежната покривка в Ерусалим достига 20 см дебелина - рядкост за местните жители, несвикнали да виждат толкова сняг Видео: NOVA

Според метеоролозите снежната покривка в Ерусалим достига 20 см дебелина - рядкост за местните жители, несвикнали да виждат толкова сняг

Сняг покри днес много пътища в Израел - от окупирания Западен бряг до светите места в Ерусалим, след буря, каквато рядко се случва в региона, предаде Франс прес. цитирана от БТА.

След снеговалежа в Атина и Истанбул, връхлетени от изключително силна за Източното Средиземноморие буря, снощи и в Ерусалим започна да трупа сняг и деца и младежи се замерваха със снежни топки в Стария град на Ерусалим.

Тази сутрин в Светия град все още имаше снежна покривка и животът течеше по-бавно от обичайното. Много пътища в Северен и Централен Израел бяха блокирани, както и движението в Ерусалим, съобщи полицията. Снегорини разчистват пътните платна, увери тя.

Според метеоролозите снежната покривка в Ерусалим достига 20 см дебелина - рядкост за местните жители, несвикнали да виждат толкова сняг.

Училищата в Ерусалим и Северен Израел отмениха занятията, но ниските температури не попречиха на израелците да излизат навън, за да се любуват на снега, затрупал коли, тротоари и дори светите места в Ерусалим.

Заради студа националната електрокомпания обяви нов исторически рекорд в консумацията на ток. Страната не бе подготвена за лошото време и общественият транспорт незабавно бе спрян, за да се избегнат инциденти.

Метеоролозите прогнозират, че днес снеговалежите ще спрат.

Западният бряг също на места бе покрит днес със сняг. Палестинската автономна власт съобщи, че училищата и някои служби ще спрат работа по-рано от обичайното, за да се намали интензивността на движението по пътищата, тъй като колите в региона не са оборудвани с вериги за зимата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари