Няма опасност от екологично замърсяване след взрива в Русе

1
От РИОСВ съобщават, че няма замърсяване на въздуха и почвата след взрива
От РИОСВ съобщават, че няма замърсяване на въздуха и почвата след взрива Снимка: БТА

От РИОСВ съобщават, че няма замърсяване на въздуха и почвата след взрива

Няма опасност от екологично замърсяване след взрива на камион-цистерна в Русе. Това съобщи за БТА директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе Цонка Христова.

Тя обясни, че няма замърсяване на въздуха и почвата след взрива. Цистерната е била в процес на пълнене с минерално масло, когато е станал взривът. По думите ѝ вероятно са се възпламенили резервоарите с гориво на камиона, но това тепърва ще се установява.

Инцидентът е станал до предприятието за преработка на масла "Лубрика". Има и загинал човек.

Кметът на Русе Пенчо Милков коментира, че повече подробности засега не могат да се дават, тъй като тече разследване и се уточняват причините за инцидента.

От противопожарната служба обясниха, че четири екипа са участвали в гасенето на цистерната като огънят е бил загасен бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    гражданин
    Най-голямаа опастност за нашия град са некадърните управници.Ако имаше кадърни управници нямаше да има всички тези проблеми.Бог да прости загиналия!Още едно семейство се зачерни.Само дето на място не видях шефката на Инспекцията на труда.
  • 7
    1
    Митко
    По голяма глупос не можа ли да измислиш бе другарко резервоари с нафта не се палят толкова вероятно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари