Няма кой да приеме оставката на Порожанов

0
Поискаха му я, подаде я, но остава на поста си!
Поискаха му я, подаде я, но остава на поста си! Снимка: БГНЕС

Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, но остава на поста си.

Причината е, че няма кой да я приеме. По закон изпълнителният директор  се освобождава от Управителния съвет  на фонд "Земеделие". А той няма как да проведе заседание, защото в състава му влизат няколко зам.-министри от различни ведомства, а те още не са назначени, обясниха източници от земеделското министерство. Съставът на УС е от 11 членове, като 8 са зам.-министри. 

"Такава е процедурата, продължавам да си изпълнявам задълженията и в момента подписвам документи", потвърди Румен Порожанов, цитиран от 24 часа.

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков поиска официално оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция Румен Порожанов, по време на среща в МЗХ, съобщиха по-рано днес от министерството на земеделието. 

„Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“, обясни позицията си проф. Бозуков. Той допълни, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

"Поискаха ми оставката, не съм човек, който ще се прави на интересен. Няма да коментирам мотивите, с които ми поискаха оставката, но очевидно те не са състоятелни, особено за общественото доверие към фонда. Съдебното решение за възстановяване на бившия изпълнителен директор е изпълнено, но след това той е освободен по закон", коментира Румен Порожанов

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари