Няма как да си опазим картите от кражби

0
Бившият депутат Георги Кадиев разкри как са му били откраднати пари от картата през банкомат на остров Бали
Бившият депутат Георги Кадиев разкри как са му били откраднати пари от картата през банкомат на остров Бали Снимка: БГНЕС / Архив

Бившият депутат Георги Кадиев разкри пред Нова телевизия как са му били изтеглени пари от картата през банкомат на остров Бали, Индонезия.

"В 7,15 ч получих съобщение за теглене на суми от дебитната ми карта. Беше за сума от типа на 107 лева, което не може да стане в България, явно е превалутирана. В първия момент помислих, че е осчетоводяване на някакво старо плащане. След 4 минути последва второ такова. Скимирането означава да се свалят данните от картата и да ги запишат и използват. Аз винаги съм закривал цифрите, когато съм ги въвеждал, но явно това не е гаранция. Има ли електроника, винаги ще има хакери. Единственото решение е да имате две банкови сметки и да прехвърляте от едната в другата, за да ви изтеглят всичко. Друг вариант явно няма", сигурен е лидерът на "Нормална държава".

Той разкри, че е имало пет тегления от картата му, докато е достигнат дневния лимит на банката, която я обслужва.

"Разговарях и със специалисти от МВР. Оказа се, че това се случва много често. Явно на банкомата, на който е скимирана моята карта, са правени след това и други нерегламентирани тегления", добави Кадиев. Той все пак е получил уверение, че ще му бъдат възстановени парите.

Кадиев коментира и новия парламент. Според него от ГЕРБ са допуснали груба грешка от коалицията с обединените патриоти.

"Никога не съм си представил, че Валери Симеонов, Волен Сидеров и другите ще бъдат част от управлението на България. Обикновено на малкия коалиционен партньор се дава външната политика, но силно се надявам това да не стане, защото тези хора ще ни вкарат в някоя война", каза бившият депутат от "Коалиция за България".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари