Няма изтичане на газ от дерайлиралия влак

1
Версиите за инцидента са няколко, разпитват машинистите
Версиите за инцидента са няколко, разпитват машинистите Видео: БНТ

Товарен влак, превозващ пропан-бутан, излезе от релсите рано тази сутрин на централна гара в Пловдив.

Няма пострадали хора и изтичане на газ. Движението по линията беше спряно за няколко часа. Националната следствена служба започна разследване. От Мюнхен премиерът Борисов кацна в Пловдив, за да се запознае със ситуацията, предава БНТ.

Инцидентът е станал малко след 4 часа тази сутрин. Два локомотива и три вагона от товарен влак, превозващ пропан-бутан от Сърбия за базата на фирма „Булмаркет" в Пловдив, излизат извън релсите. Според джипиес системата на компанията превозвач, скоростта на композицията при влизането ѝ в гарата е била не по-висока от 35 километра в час, при допустима - 40.

Петър Ганев-управител на „Булмаркет Рейл Карго: Машинистите чуват изпукване, вследствие на което машините дерайлират и след тях още три вагона, при първоначалния оглед се вижда, че има счупена част от релса, езика на релсата е счупен, но не можем още да кажем дали това е причината.

Гл. комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението": Чух колегите си, коментираха няколко версии, за мен всичките са възможни, тази стрелка или релса може да се счупи, след това вече като е станала аварията.

При дерайлирането са причинени само имуществени щети. Прокуратурата образува досъдебно производство за инцидента, разпитват се свидетели и са назначени експертизи.

Румен Попов-окръжен прокурор на Пловдив: Машинистите са трима, пробите са отрицателни за наркотици и за алкохол, в момента се провеждат техни разпити и други действия по разследването.

Гл. комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението: Не е имало изтичане на газ, няма пострадали, извършва се непрекъснат контрол върху средата и в момента няма изтичане на газ, никаква опасност за служителите тук и на населението на град Пловдив.

Движението на влаковете по направлението Пловдив - Филипово все още не е възстановено. Пътниците се извозват с автобуси.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари