Няма да пращат ученици от "Христо Ботев" в ОУ "Братя Миладинови"

3
Ще бъдат предложени други варианти на родителите
Ще бъдат предложени други варианти на родителите

Отпада първоначалният вариант учениците от 3 и 4 клас на русенската гимназия „Христо Ботев", която няма да отвори врати за първия учебен ден заради ремонт, да се обучават в отдалеченото училище „Братя Миладинови".

Това се случи по настояване на техните родители след срещата им с ръководството на Община Русе, предава БНТ.

Основният ремонт на гимназия „Христо Ботев", която не е обновявана от близо 40 години, трябва да приключи едва през март 2019-та. Родителите твърдят, че не са били информирани, че децата им трябва да учат в сградите на други три училища. Недоволстват и от техния избор.

Според първоначалния вариант, третите и четвъртите класове например трябвало да пътуват до другия край на града, където се намира училищеБратя Миладинови".

Венета Бончева: "Дори не знаем учениците дали ще бъдат приети целодневно, ще има ли достатъчно занималня. Изключително неудобно е придвижването. Едно от предложенията, които сме направили, е да се организира транспорт-минимум това."
Петър Трифонов: "По-приемливото е, ако се намерят места на нашите деца в по-близки училища."

Кметът на Русе Пламен Стоилов увери родителите, че ще се съобразят с всяко тяхно искане.

Пламен Стоилов - кмет на Община Русе: "Задължително ще търсим вариант за транспорт. Тоест, децата си идват на училище, оттам се осигурява транспорт. Това задължително ще обхване по-малките ученици. Второто - къде ще бъдат разпределени по училища, ще се съобразим с тяхното искане това да бъдат училища, максимално близки до "Христо Ботев".
проф. Христо Белоев - председател на Общинския съвет - Русе: "Разбира се, че до първия учебен ден трябва да бъдем готови с решенията."

От общината казаха, че ще се проведе среща с родителите, за да им предложат нови варианти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари